Onze school

IBS Al-Qoeba


Wij willen samen met ouders ervoor zorgen dat onze kinderen zich in een veilige en prettige omgeving optimaal ontwikkelen tot actieve en weerbare burgers. De islam is hierbij onze inspiratiebron. De islam stimuleert ons om te studeren en om een goed mens te zijn. Naast het geven van goed onderwijs leren we de kinderen vanuit de islam om goed mee te doen in de Nederlandse samenleving.


Wanneer onze kinderen uitstromen naar het voortgezet onderwijs dan hebben zij zich onderwijsinhoudelijk maximaal ontwikkeld en vinden ze het leuk om onderdeel te zijn van de Nederlandse samenleving. We zorgen ervoor dat de overgang van islamitisch onderwijs naar (eventueel) niet-islamitisch onderwijs voor onze kinderen soepel verloopt door voldoende aandacht te besteden aan de Nederlandse gebruiken, normen en waarden. We maken onze kinderen weerbaar. Door te werken aan de weerbaarheid van onze kinderen, kunnen ze beter omgaan met allerlei vormen van uitsluiting en discriminatie.


Onze kinderen kunnen de islam een plek geven in hun leven. Ze worden vanuit de islam gestimuleerd om mee te doen en ze kunnen dit uitleggen aan anderen in hun omgeving. Ook de ouders zien dit en kunnen de islam integreren in de opvoeding van hun kinderen.


Wij, het team van de Al-Qoeba, wensen de kinderen een leerzaam en inspirerend schooljaar toe. We spreken naar de ouders de uitdrukkelijke wens uit om vanuit  een open en prettige sfeer met elkaar de Al-Qoeba verder te ontwikkelen tot de leukste en beste school van Den Haag.   


WELKOM


مرحبا بكم


خوش آمدید


karşılama

 

SELAMAT DATANG


WELCOME